Herkes konuşuyor bizde konuşalım. Bence Türkiye ligleri için güzel birşey. Olmasaydı belki genç yetenekler alabilir bizde bişeyler çıkarabilirdik ama bi uğur uçar yerine yabancı bir oyuncu görmek istemezdim yada maç 0-0 giderken emre çolak yerine yabancı bir oyuncusunun kendine güveni gelsin, gol atsın, takıma birşeyler katsın diye oyuna alınmasını istemezdim.
Vurdum gol oldu
Ben tamamen bize ait bir formülün olmasından yanayım. Madem altyapılardan gelenlerin önü tıkanacak düşüncesi var, o zaman altyapı ve yabancı sayısını bir arada değerlendirelim. Benim düşüncem 5 yabancı + 25 kişilik kadrodaki altyapı oyuncusu kadar yabancı şeklinde. Yani 25 kişilik kadronun 5'i altyapı oyuncusuysa 10 tane de yabancı oyuncu olabilsin. Bu model geliştirilip detaylandırılabilir.
Bana gore sinirsiz yabanci, Turkiye'de islemeyecek bir sistemdir.
Sirf yabanci oldugu icin alt siralardaki takimlara o kadar gereksiz adamlar getiriliyor ki, 11 tane gereksiz oyuncunun Turkiye ligini gelistirmek yerine, geriye goturecegine inaniyorum.
Sadece 3 buyuklere yarar. Avrupa icin bazen elimizde bulunan Turk oyuncular yeterli olmuyor.
yabancı sınırlamasında 4 yabancıya kadar serbest olsun. 4 yabancıdan sonra federasyonun onayı gereksin. belli kriterler gözetsinler. potansiyeli, milli takımda maça çıkmış mı, yaşı, vs. vs.
bence yaş çok önemli. mesela 6+2 yabancı yerine 8 yabancı olsun, ama 2'si u21 olmak zorunda olsun falan.
bence acayip saçma bir uygulama bu yabancı sınırı 5 yıl önce Aziz'e söven kulüp başkanlarının 15 i bugün yakarıyor kalksın diye.
neden kalksın?
1-Gençlerin önü falan tıkanmaz çocuk iyiyse çıkar topunu oynar. İlk 18 de 2 tane u-23 sınırı koyarsın yerli olarak olur biter.
2-Rekabeti arttırır sınırlamanın kalkması ve böylece Türkiye'deki abuk piyasa normale döner ayrıca türkiye de forma bulamayan çağdaş gibi avrupaya gidenlerin sayısı artar. Bugün isviçrede 1.liğie oynayan bi takıma gitmek ayıp mı?
3- Vizyonumuz artar gelen hocanın da kalitesi yükselir. Herkesin işi kolaylaşır. Bugnü hollandada bi yasak yok adamlar topçu çıkarmıyorlarmı?
Yabancı sınırı olmasın, ama her yabancı da gelmesin.
Sonra Cangele'yle İsmail YK birbirine benziyo
aslanmurat Hiç yabancı olmasın..
+ uygulaması çok amatörce bence, 11 kişinin sahaya çıkıyor bunlardan 6 tanesi yabancı 5 taneside Türk veya Türk vatandaşlığı kazanmış.Türk vatandaşlığı kazanmış pek fazla oyuncu yok neden çünkü Türkiyede yabancıları yabancı kontejyanı olduğu için fazla tutamıyoruz, o yüzden sürekli bu kontejyan yüzünden sorun çekiyoruz.Bunun sorunuda bence lige kaliteli oyuncular almıyoruz.Anadolu takımları sağlam yabancı oyuncular alsa uzun yılllar kadrosunda tutup Türk vatandaşlığı elde etse yabancı kontejyanı diye sorun olmaz ülkemizde.4 büyükler içinde geçerli önemli olan genç ve uzun yıllar takımda kalması gereken oyuncular almak.Şuan Galatasarayın yabacılarına bakarsak bir tane Türk vatandaşlığı kazanmış oyuncu yok, Fenerbahçede aynı şekilde Alex bilmiyorum aldımı almadı sanırım, Beşiktaşta bir Nobre var o kadar.Sorun bence burda.
Ayrıca: +2 neden saçma dersek, adam 6 tane ilk 11 de oynatıcak oyuncu alıyor diyelim 2 tanede kalitesiz oyuncu almak zorunda kalıyorlar çünkü oynatamıycak bu yüzden her takım ligdeki 2 tane berbat oyuncu getiriyor genelde böyle.
sizin istedikleriniz ab ye girdiğimizde anca olur oda zorla :))) ispanyada 2 yıl kalan futbolcular başvurularını yapabiliyolar vatandaşlık için ama hepsi alamıyo neden bizde yok bizde neden en az 5 yıl bekleyecek veya reklam yapabilecekse olucak vatandaşlıgını parayla satmakla aynı bi durum lincoln almak istedi ama federasyon gönderilecegini anlayınca vermedi çünkü artık reklamını yapamazdı ülkenin :))) 6+2 ye bende karşıyım gençlerin önü kapanıcak diee serbest bırakma ama kadroda türkden fazla yabancı olmasına izin ver ne güzel istanbul :)) kendi yaptıkları bile çelişkili artık bu federasyonmu olur yoksa diğerimi bilmiyorum ama bu sorunu çözmesi lazım çünkü yabancı genç yenetekleri alıp yetiştiremiyoruz anca kocayınca alıyoruz ve buda bi anda ülkede yabancı çöplüğü diee adlandırılıyo jo veya dos santos çocukken gelseydi veya elano galatasaray 20 milyon avro harcamazdı fener ortega ya veya anelkaya okadar para vermezdi.hayır bide türk çıkartabilsek gam yemiyecegim iki elin parmagını geçmez arda emre b. tuncay nihat(onuda türkler bulmadı ispanyollar sağolsun) bide rüştü benim aklıma daha gelmedi valla (futbolu bırakanları saymıyorum hala aktif olarak devam edenler)bugün adnan polat gibi bi başkanımız oldugu için utanıyorum 2 yıl kotuktasın 1.5 yılda hiç birşey yapma de santics ler kalliler sikibbeleri getir son 3-4 ayda jo santos rijkaard neeskens franco yu getir rivayı seçime yakın zamanda hazırla sonrada seçimi kazanmak ugruna forvetsiz madrid in karşısına çık :)))) gerçekten çok komik yaa artık başkan sistemi başarı getirmiyo klüblerin bi sahibi olması gerekiyo her 2 yılda bir ayrı başkana sövene kadar bi adama sonuna kadar dalmak daha ii la porta sahibi diil perez sahibi değil diceksiniz ama onlarda galatasarayın yada fenerin başında diil
Yabancı sınırı Türk futbolunun sigortasıdır... Ama halen yüksektir... bence 3'ün 1'i kıvamına gelmeli 3+1 olmalıdır...
Kontenjan'ın kaldırılmasını istemiyorum ama rekabet kaliteyi arttırır ülkemize kaliteli yabancılar geldikçe Türkler daha iyi olmak zorunda kalacak. Ters tepebilirde Türk futbolu gerileyebilir..
Engin fikrine katılmıyorum kusura bakma ama çok manasız
Olayı hep düz mantıkla görüp 3 + 1 gibi saçma fikirler üretiyoruz. Şu sınır kalksında türk topçusu da akranları gibi yurtdışına gitsin mehmet topuz yılda 2.5 milyon euro kazanmasın falan.
GS 3 yabancısı oldu diyelim Kewell Baros Keita kalsa geri kalan mevkiilerde Ayhan - Sarp- Barış- Gökhan Zan-Emre Çolak falan hee başarı kazanırız uluslar arası arenada
emin olun çok topçu yetiştiririz.
Sanki hiç adam yetiştiremiyoruz . Bursaspor bile 3 yılda en az 7-8 oyuncu katıyor tek başına futbola...
Seneye Serdar Aziz 11 çıkacak Eren Albayrak'ı da Ertuğrul çok tutuyormuş Antep'de Ahmet Arı var misalen çok büyük yetenek olabilir bu adamlar yab. sınırlaması olmasa da yetenek olacaklar.
Sınırlama kalkarsa orta sınıf türk topçusu gökhan zan-selçuklar falan FB'de değil Antep'de oynarlar her takımın gücü artar böylece... çünkü zaten anadolu takımları 8 ken bile 4-5 den fazla oyuncu kullanmıyorlar bilmem farkındamısınız
Kesinlikle katılmıyorum... Aykut bazı tespitlerin bi kısmı doğru olsa da... Türk futbolunun sigortası olarak görüyorum ben yabancı sınırını...
Engin bak şöyle düşün 3+1 yaptık diyelim.
Ne olacak? 3 yabancıdan biri kesin forvet olacak. Bir tane de orta sahanın göbeğine koysan eder 2. Diyelim ki sen bir tane sağ açığa bir tane de sol beke yabancı aldın 4 etti.
Peki noldu? Defansın göbeğindeki adam kaldı orada. O bölgede illa ki Gökhan Zan'ı oynatacaksın, elinde daha iyisi yok belli bir süre olmayacak da. Gökhan Zan da bunu biliyor ve 700binlik adam senden 1,5 milyon alıyor. Yabancı sınırı bunlara sebep olur.
Ha ayrıca aynı adam yurt dışında hiçbir yerde bu paraları kazanamayacağını bilir ve bu takımda kalır. Olmazsa diğer büyük takıma gider, çünkü onların da o bölgeye ayıracak yabancı kontenjanı yoktur. Yabancı getirmeye kalksa bile 1 tane getirebileceği için iyi birini getirmeye çalışır o da naz yapar yıllık 2,5 milyona gelir 1,2 milyonluk yabancı. Bu durumda 700binlik Türk o bölgede 1,5milyona oynar.
Gökhan Zan'ı oynatmak zorunda değilsin... Servetin var emre güngörün var...
Peki kaldır yabancı sınırını, alabileceğin 10 tane Lucas Neill olur. Emre Güngör de Gökhan Zan da ya 500bin e Eskişehir'de oynar ya da kendini geliştirip 1 milyona Galatasaray'da oynar. Yabancı sınırı olduğu sürece bu adamlar aynı seviyede 700binlik futbolu 1,5milyona oynayacaktır.
kaldır yabancı sınırını... Sırf yabancı oynatsın herkes... eskişehiri gençlerbirliği dahil...
bank asya ligi türk futbolcu cenneti olsun... milli takımı ordan seçsinler...
batalım da batalım... yok abi ... olmaz öle :D
nihat'ın ispanyadaki kararını tüm AB ülkelerine kabul ettirip genelleyebilirsek. İngilteredeki "work permit" e benzer bir uygulama yapılabilir. Takımım da maldonado-josico görmek istemediğim gibi ali bilgin de görmek istemiyorum ben.
Engin bi laf söylemişsin, sonra geri almayıp savunmak için mantıksız şeyler söylemişsin. Bunun sen de farkındasın. Türk futbolcusu dünya üzerinde kalite/maaş bakımından en fazla gelir elde eden futbolcudur. Bu yabancı sınırı devam ettiği sürece de bu böyle olmaya devam edecektir. Şu anda en pahalı yerli futbolcu Topuz. Topuza herhangi bir Avrupa takımı 3 milyondan fazla bonservis vermez. İsmail Köybaşı bu günkü değeriyle 2 milyondan fazlaya alıcı bulmaz. Ama sen bu adamları ne pahasına olursa olsun almak zorundasın. Çünkü alternatifi yok. Bu piyasa da Anadolu kulüplerinin başkanlarına yarıyor. Yabancı sayısı artsa sen Topuza verdiğin paranın yarısına eşdeğerini alır artan parayı Türk futboluna hizmette kullanırsın, altyapıya yatırım yaparsın. Hatta basketbola, hentbola yatırırsın.
He birdenbire sınırsız yaparsan da bizim yöneticiler şov yapmak amacıyla sapıtırlar. Ayarı tutturmak lazım.
saçmalıyorsun hala engin Gençlerbirliği tarihinin ne zamanında tüm hakkını kullanmış veya bana Ankaragücü dışında8 yabancı hakkınnı sonuna kadar kullanan her maça en az 5 tane yabancıyla çıkan 1 tane anadolu takımı gösterebilirmisin?
Peki Hollanda'da sınır yok neden hala topçu üretiyor?
Ya İngiltere?
Ya Portekiz
Ya da yunanistan?
bırakalım bu işleri yüzyıldır yabancı sınırı var da çok büyük topçu mu çıkardık zaten azizin lafına geldi herkes maksimum 2 yıla çıkar bu kural
Orası hollanda ingiltere portekiz...
burası türkiye aykut...
fason yabancı futbolcular cennetine çevirmeyin türk futbolunu...
Evet itiraf etmek gerekirse ben de başta kalkmasın diyenlerdendim ama oturup bunun üzerine kafa yorarsan yani ya bu sınır kalkarsa nolur kalkmazsa nolur diye kendine sorarsan kalkması gerektiği fikrine ulaşıyosun
martymcfly bizimkiler yabancı futbolculara da bol bol para verdikleri için sınır kalksa da kazık yemeye devam ederler. yabancı oyuncu yasaklansın, dolar euro da yasaklansın :D
Ukraynada yanlış bilmiyorsam 18 mi ne yabancı sınırı var veya 14
Serdar istersen kadrolara Türk oyuncu sınırıda getirilsin :D
martymcfly enver o daha iyi olur zaten 20 yaşına gelmeden harcanıp gidiyorlar :D
Ukrayna'da yabancı sınırı yok istediğin kadar alabiliyorsun ama en fazla 7 tanesi ilk 11 oynayabiliyor.. Fm'den hatırladığım kadarıyla böyle hatta ertesi sezon 6'ya düşmüştü bu sayı
mehmetyonar Bir aralar suudiler hem yabancı oyuncu almayıp hem de kendi oyuncularının yabancı ülkelerde oynamasına izin vermiyorlardı. Ben futbollarında gözle görülür bir gelişme yaşandığını görmedim. Gören varsa bana bildirsin. Ayrıca önemli futbol adamlarının dediği gibi bir futbolcunun türkü-yabancısı-genci-yaşlısı olmaz kalitelisi kaletesizi olur. Biz türk yabancı değil kaleteli kaletisiz ayrımını yaptığımız gün gençlerimiz oynar, Türk futbolu ilerler. Yoksa ben Ernst gibi V.Hooijdonk gibi Hagi gibi Popescu gibi 11 yabancıyla oynamaya sıcak bakıyorum.
It looks like you're new here. If you want to take part in the discussions, click one of these buttons!