LobiEuro 2012 ve 2014 Dünya Kupası NTV'de

• A milli takımın Euro 2012 ve 2014 Dünya Kupası eleme grubu maçlarının yayın hakkını NTV aldı.

NTV, milli takımın 2012 Avrupa Şampiyonası ve 2014 Dünya Kupası eleme grubunda Türkiye'de oynayacağı maçların televizyon yayınını ve yurt dışına satışını içeren ihaleyi KDV dahil 33 milyon 217 bin dolar bedelle kazandı.

TFF başkanvekili Lütfi Arıboğan, TFF başkanvekili Servet Yardımcı ve TFF baş hukuk müşaviri Prof.Dr. İlhan Helvacı'dan oluşan ihale komisyonu ile noter nezdinde açık artırma usulüyle yapılan ihale, federasyonun İstinye'deki binasında gerçekleştirildi.

ATV ve NTV'nin katıldığı ihale 22 milyon dolar bedelle başladı. Minimum 50 bin dolar artırım ile gerçekleştirilen ihaleyi 28 milyon 150 bin dolar ile NTV kazandı.

Çekişmeli geçen ihalede ATV iki kez mola aldı. NTV zaman zaman 50 bin doların üstünde artırımlara giderken, ATV, NTV'nin 25 milyon 150 bin, ve 27 milyon 600 bin dolarlık tekliflerinden sonra mola isteyerek durum değerlendirmesi yaptı.

Yüzde 87 artış

2012 Avrupa Şampiyonası ve 2014 Dünya Şampiyonası eleme grubu maçlarının yayın hakları bedeli, 2008 Avrupa Şampiyonası-2010 Dünya Kupası elemeleri bedeline göre yüzde 87 arttı.

2008 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Kupası elemeleri yayın hakları bedeli KDV hariç 15 milyon 50 bin dolarken, son ihalede bu bedel 28 milyon 150 bin dolara yükseldi.

İzleyiciler düşünülecek

Lütfi Arıboğan, ihalenin sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, bu dönemde televizyon başındaki izleyicilerin de düşünüleceğini söyledi.

Milli maçların yayını sırasında göze hoş gelmeyen yoğunluktaki reklam yayınının kontrolünü sağlayacaklarını belirten Arıboğan, ayrıca Futbol Federasyonu'nun sponsorlarının ekranda görünürlülüğünün sağlanması yolunda çalışmaların da yapılacağını duyurdu.

kaynak:cnnturk.com

• hehe haberi cnnturk'ten alman komik olmuş.

rıdvan'ı kaptırmazlarsa 4 yıl boyunca güntekin+rıdvan+ercan dinleyeceğiz maçlarda. çok mutluyum :)

• +murat kosova dinleyeceğiz inşallah=))

• @kiwi
    Aslında ben de farkettim ama baktım forumda konu yok, google'dan haberleri taradım ve en ayrıntılısı cnnturk'ün sitesindeydi :)

• Bu arada üst üste yazmış oluyorum ama bu anlaşmalardan sonra benim TFF'den beklentim giderek büyüyor. Önce yayın ihalesinden aldıkların payın katlanarak büyümesi, şimdi de milli takımdan gelicek büyük para. Daha nice reklam sözleşmeleri ve ek gelir var. Olumlu yatırımları zaten var ama artarak devam etmeli. Mesela Süper lig ve Bank Asya'daki takımların zeminlerinin iyileştirilmesi konusunda para sağlayabilirler örnek olarak.

• çok güzel bi haber ama acilen ntv'nin yayın kalitesini düzeltmesi lazım. trömsö maçlarındaki gibi çirkin görüntülerle milli maçlar çekilmez.

o kadar para verip yayın hakkı aldıktan sonra, türkiye standartlarının üstünde, harika bi spor servisi ekibine sahip olduktan sonra yayın kalitesine de gereken önemi vereceklerini umuyorum...

• sevindirici bir haber. çok iyi bir ekibe sahip ntv..

• Bugün aldığım en iyi haber. :D Acayip sevindim haa.:D

• TRT yerine hangi kanal olursa olsun diye bakarken NTV oldu, inanilmaz oldu :)
    Murat Kosova faktorunu umarim iyi kullanirlar sampiyonalarda..

• Maçların son 10 dakikasında dizi reklamları duymayacağız artık yaşasın. =))

• iğrenç renkler ve spikerlerden kurtulcaz en güzeli olmuş. Ercan Taner, Güntekin Onay, Mehmet Demirkol, Fuat Akdağ ve Murat Kosova bir spor kanalında olması geren herşeydir. İyi varsın Türkiye iyi ki varsın ntvspor :P

• bu milli takım açısından duydugum en sevindirici haber teknik direktör olarak guus hiddink le anlaşılacak olmasına rağmen.artık yayın akışı dizilerle boş programlarla dolu kanallar değilde sporla yatıp sporla kalkan kanalların ihaleleri kazanması mutluluk verici keşke bank asyayıda alsalardı o trt de kaldı :))) bu arada gözümden kaçmadı diil herkes güntekin onay yazmız ya bence o adam ntv nin erman toroglu su :D

• hiddink'in geleceğine gerçekten inanıyormusunuz

• Terim'in en az 2-3 kati maas alacak Hiddink gelse bile ilk basarisizlikta sondururler havasini.

• trapattoni haberindense hiddink bence mantıklı ona bişey demezler çünkü o yabancı zaten gelince 2-0 önde olucak :)))) medyadan bir kaç sivri sadece oyalar bizi.

• @mehmetyonar

2016 Avrupa Şampiyonası için tüm hazırlıklar TFF'nin kitlendiği tek nokta bu ve bu ihaleler elini baya güçlendiriyor...

• O değil de 2016'ya kesin katılmamız ve taşşaklı bi TD getirmemiz gerekiyor o zamana kadar, hani en geç 2013'te bir TD gelmeli kaliteli ve en az 3 sene takımı yönetmeli, 2016 Türkiye'de olur ve şu ütopik isteğim gerçekleşirse o turnuva dadından yinmez

• http://www.euro2016adayiturkiye.com

dün dosya teslim edilmiş 2016 stad projeleri sıradışı olmuş....

Ankara'daki stadın şeklinin tabuta benzemesi de Melih Gökçek'in işi mi acaba diye düşündürmedi değil...

• Ankaradaki stadın bulunduğu araziyi bilenler bilir. Mlaih Gökçekin hedefi stad yapıcam ayağına tüm araziye çökmek. Alışveriş merkezi ve ticari başka şeyler yapacağını 2 yıl önce söylemişti zaten. Devlet adam olsun ve bu işi Melih Gökçeke yedirmesin.

• http://www.euro2016adayiturkiye.com/index.php?mid=111

'' 1995 yılında açılan Atatürk Olimpiyat Stadı, Türkiye’nin en büyük stadıdır. UEFA’nın Elit stadyumları arasında olan stat, ''

yuh aq stat 1999da yapılmaya başlandı heralde 1995te açmıştırlar :)

• Olimpiyat dedin de aklıma geldi. Sanırım ilkokuldaydım İstanbul 2000 olimpiyatları için tişörtler dağıtılıyordu. Sonra İstanbul 2004 adaylık tanıtımında tanıtıma ezanla başlamışlardı. Kazanacaktık da ezan yüzünden kaybettik diyenler olmuştu :) Sonra bu stad yapıldı ve Türkiye, tarihinde hiç olimpiyat düzenlemediği halde Olimpiyat Stadı olan ilk ülke olarak tarihe geçti :)

• MİLLİ MAÇ YAYIN İHALESİ İPTAL Mİ OLUYOR?

Saran grubunun açtığı davayı görüşen İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, NTV'nin kazandığı milli maç yayın ihalesiyle ilgili tedbir kararı aldı. İhalenin iptali gündeme geldi.

NTV'nin aldığı 2012 Avrupa Şampiyonası ve 2014 Dünya Kupası eleme maçlarını kapsayan 4 yıllık milli maç yayın ihalesi tehlikeye girdi.

İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Saran grubun açtığı dava neticesinde NTV'nin 28 milyon 150 bin dolar karşılığında aldığı ihaleyle ilgili tedbir kararı verdi. Habertürk'ün haberine göre, mahkemenin Saran grubun daha önce TFF ile yaptığı sözleşmeye göre milli maç yayın ihalesiyle ilgili rüçhan hakkı (yasal olarak tanınan öncelikli hak) bulunmasından dolayı tedbir kararı vermesi Türkiye FUtbol Federasyonu ve NTV'de şok etkisi yaptı.

2 MİLYON EURO ZAM YAPTI

Saran'ın ayrıca NTV'nin 28 milyon 150 bin dolara satın aldığı ihalenin kendilerine verilmesi için 30 milyon dolarlık bir teklif verdiği de ortaya çıktı. Daha önceki milli maçların yayıncısı olan Saran grubu, önceliği kendilerinde olması nedeniyle TFF'ye noter kanalıyla 30 milyon dolarlık teklif vermesi ihaleyi ortada bıraktı.

SARAN İHALEDE ISRARCI

Federasyon yönetimi, Saran'ın elinde bulundurduğu sözleşmenin 8. maddesinin ihlal edilmesinden dolayı ayrıca bu gruba 2 milyon dolar da tazminat ödeme ile karşı karşıya kaldı. Saran'ın federasyonun önerdiği "Tazminatı ödeyelim bu iş kapansın" teklifine, "Tazminat değil, ihalenin bize verilmesini istiyoruz" diyerek ret cevabı verdiği öğrenildi. Bu gelişmeler federasyonu zor durumda bıraktı.

• mk sadettin

• bunlar nerde yayınlıyor? maç maç mı satıyorlar yoksa maçları?

• bildiğim kadarıyla saran maç maç satıyordu

Tartışmanın bir tarafı olmak istiyormusun? Giriş Üye olmak istiyorum

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to take part in the discussions, click one of these buttons!

Sign In Apply for Membership

Kategoriler

Tartışmanın Tarafları